כתב נושא: בניית מערכת  (נקרא 757 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 0
בניית מערכת
« ב- : אוקטובר 12, 2012, 13:08:38 PM »

זה נראה לכם אנושי?

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
בעניין: בניית מערכת
« Reply #1 ב- : אוקטובר 12, 2012, 13:15:54 PM »
ועוד שאלה - אתם יודעים האם אני יכול להרשם למקצוע יסודות הכימיה למרות שאני אמור לעשות כימיה כללית? והאם אני יכול להרחיב לאלגברה 1מ במקום אלגברה לינארית מ?

מנותק Boris

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 43
  • -Receive: 68
« Reply #2 ב- : אוקטובר 12, 2012, 13:18:24 PM »
אתה יכול לקחת אלגברה 1מ', תזכור שהוא קורס עם יותר חומר, אבל מצד שני גם שווה עוד נקודה.
יש בפורום הישן קצת דיון עליו http://forums.asat.org.il/viewtopic.php?f=20&t=137099
כמו כן כימיה כללית מוכל ביסודות הכימיה אז גם אותו אתה יכול לקחת, השאלה אם זה שווה לך.

בקשר למערכת, אנושי זה כן נראה. אבל זה תלוי מאוד בך, המערכת לא מטורפת אבל גם לא קלה במיוחד.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2012, 13:20:03 PM על ידי Boris »

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #3 ב- : אוקטובר 12, 2012, 14:18:44 PM »
כלומר, אני יכול להרשם ליסודות הכימיה אע"פ שזה לא "מיועד" למסלול שלי כל עוד זה משתלב במערכת? אין הגבלה על הרשמה לקורסים ללא דרישות קדם?

מנותק Boris

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 43
  • -Receive: 68
« Reply #4 ב- : אוקטובר 12, 2012, 18:27:14 PM »
בהערות לא כתוב שום דבר על זה שהקורס הזה מיועד רק לסטודנטים ממסלול מסויים (יש איזו קבוצה אחת שמיועדת לסטודנטים ממסלול ארכימדס [מעניין מה זה]). אז כן.
בכללי יש קורסים שיש עליהם הגבלה, כמו קורסים לכאלה שאין להם תעודת בגרות ישראלית, או קורסים רק לפקולטה מסויימת. אבל זה צריך להיות מצויין בהערות.

מנותק Oshri

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 5
« Reply #5 ב- : אוקטובר 12, 2012, 21:07:21 PM »
לפי המערכת אני רואה שאתה הולך ללמוד חומרים-פיזיקה.

לגבי אלגברה, אני חושב שאפשר להגביר ויש הגיון בזה.
אבל למה אתה רוצה להגביר חדו"א וכימיה?
לדעתי אתה סתם תקשה על עצמך וחבל.

ללא קשר, המערכת שהרכבת היא סטנדרטית לסמסטר ראשון
לא כל הכימיקלים רעים. בלי מימן וחמצן, לדוגמא, לא תהיה דרך להכין מים, מרכיב חיוני בבירה.

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #6 ב- : אוקטובר 12, 2012, 22:10:17 PM »
כימיה אני מגביר כי מלכתחילה התלבטתי בין פיסיקה לכימיה. פיסיקה פשוט משתלב יותר טוב עם הנ' חומרים (כך כל מי שפניתי אליו ליעוץ אמר), לכן בחרתי במסלול הזה, אך לא בא לי לוותר על ידע בסיסי מוצק בכימיה.
חדו"א - אני מניח שנכנס לפה אגו, רצון לא להרגיש כאילו חסר לי ידע חשוב, להשאיר את האופציות פתוחות.

מנותק Oshri

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Reply #7 ב- : אוקטובר 12, 2012, 23:35:11 PM »
כימיה אני מגביר כי מלכתחילה התלבטתי בין פיסיקה לכימיה. פיסיקה פשוט משתלב יותר טוב עם הנ' חומרים (כך כל מי שפניתי אליו ליעוץ אמר), לכן בחרתי במסלול הזה

לא הבנתי את מה שכתבת פה. תבדוק היטב שאין לך חפיפה במועד המבחן.

, אך לא בא לי לוותר על ידע בסיסי מוצק בכימיה.
חדו"א - אני מניח שנכנס לפה אגו, רצון לא להרגיש כאילו חסר לי ידע חשוב, להשאיר את האופציות פתוחות.

אני לא יודע לגבי התוכניות שלך לעתיד או את הרקע שלך, אבל כל קורס חדוא 1מ הוא מספיק קשה גם ככה שאין צורך להגביר ל1ת.
אני אישית סיימתי חומרים-כימיה, אבל חברים מחומרים-פיסיקה שלקחו 1ת הצטערו על זה אחרי זה.

אני חושב שאין צורך שתקשה על עצמך יותר ממה שהטכניון דורש ממך.
לא כל הכימיקלים רעים. בלי מימן וחמצן, לדוגמא, לא תהיה דרך להכין מים, מרכיב חיוני בבירה.

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #8 ב- : אוקטובר 13, 2012, 12:37:49 PM »
מצד אחד אני מסכים איתך, שאין צורך שאקשה על עצמי. מצד שני, כבר עברתי על כמעט כל ההרצאות של חדוא 1ת של אביב צנזור ואני חושב שזה יעשה לי את הקורס לקל הרבה יותר.
בנוגע למועד המבחן - הערה חשובה ותודה. אך בדרך כלל מקצועות כמו יסודות הכימיה, כימיה כללית, יסודות הכימיה א' - כל מני מקצועות חופפים - המבחן שלהם יהיה בתאריך קרוב מאד, לא?

מנותק Oshri

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Reply #9 ב- : אוקטובר 13, 2012, 12:55:46 PM »
אני מציע לך לשקול שוב את צעדיך. עדיף 90 בחדוא 1מ מאשר 70 ב1ת.
אני מקווה שאתה לא מרחיב את הקורסים האלה כי תקבל עוד נקודות מהם.

לגבי המבחנים, מבדיקה קצרה, המבחנים של חדוא 1מ ו1ת לא באותו יום. כך גם יסודות הכימיה וכימיה כללית.
תבדוק היטב שאין לך חפיפות במועדי המבחנים.

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #10 ב- : אוקטובר 13, 2012, 13:03:01 PM »
יש חפיפה. מטלאב ויסודות הכימיה באותו יום. מיותר לשאול אם זה חכם לקחת את שניהם כך, נכון? לגשת רק למועד ב' באחד מהם זה לא רציני?

מנותק Oshri

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Reply #11 ב- : אוקטובר 13, 2012, 13:04:26 PM »
מאוד לא מומלץ.
בגלל זה המערכת המומלצת מומלצת, דואגים שהמבחנים יסתדרו.

מנותק קלמנטינה

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 63
  • -Receive: 23
  • לא מנדרינה
« Reply #12 ב- : אוקטובר 13, 2012, 14:39:29 PM »

ערן, אם אתה יודע שהשיקול המכריע שלך הוא אגו, זו סיבה מספקת בשביל לא לבחור את זה.

תקח את המומלצת, לדעתי תקלה שהיא מאתגרת מספיק, אם לא- תמיד תוכל לעשות את 1ת לאחר מכן מכן.  :thumbsup:
I live in my own little world. But it's okay, they know me here

מנותק piggy

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 13
  • -Receive: 1
« Reply #13 ב- : אוקטובר 13, 2012, 15:58:39 PM »
ערן,  הקורס של יסודות הכימיה שמיועד לאלו שעושים חומרים כימיה, מחולק ליסודות א' ויסודות ב' כלומר תאלץ להקדיש לזה שני סמסטרים ולא אחד ובנוסף יש לך יותר מעבדות וקשות יותר משל כללית. לפי מה שאני הבנתי מאנשים שעברו אחרי סמסטר ראשון, רק קורס אחד של יסודות (א' או ב') אינו מחליף קורס של כימיה כללית. אגב, בגלל שיסודות הכימיה נחשב במומלצת לסמסטר ראשון של חומרים כימיה, הוא צריך להסתדר עם מטלאב בלוח מבחנים.

אם אתה לא מדבר על קורס יסודות הכימיה שמיועד לכימאים, יש סיכוי טוב שהוא לא ייתן לך הרבה יותר מאשר כימיה כללית

מנותק Eran

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #14 ב- : אוקטובר 13, 2012, 17:47:46 PM »
הקורס יסודות הכימיה שאני מדבר עליו הוא קורס שלא מיועד לחומרים בכלל. זה קורס בלי מעבדה שפשוט מכסה את החומר של יסודות א+יסודות ב.
יותר חשוב לי ביסודות הכימיה הידע ולא הנ"ז. אני לא רוצה לעשות את התואר בלי בסיס מוצק בכימיה. אוף. ויסודות הכימיה א' אני לא יכול לקחת כיוון שהוא לא מסתדר בכלל עם המערכת.

בנוגע לחדו"א 1ת - השיקול הראשי הוא לא אגו. זה אחד מן השיקולים. לדעתי פשוט כדאי לי שיהיה לי בסיס מתמטי רחב, גם למקרה שארצה לעבור פקולטה, נניח לעשות תואר בפיסיקה+משהו אחר.

Tags: