כתב נושא: אז כמה זמן.... [סקר פתוח לותיקים]  (נקרא 889 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק קלמנטינה

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 63
  • -Receive: 23
  • לא מנדרינה
בעניין: אז כמה זמן.... [סקר פתוח לותיקים]
« Reply #30 ב- : אוקטובר 08, 2012, 22:23:04 PM »
נכון, אם מצליחים לעקוב אחר כל צומת בעץ הפתרון ומוודאים לא רק שמבינים את ההגעה לצומת הבאה, אלא גם למה בחרנו דווקא בענף הזה מבין כל הענפים האפשריים, זה בסדר. אבל זה קשה, ובסמסטר ראשון (ויותר) נראה שאם מבינים למה הפתרון עובד, זה אומר שמבינים את הפתרון, אבל זה לא כל הסיפור.

זה מה שקשה לי עכשיו כשאני מסתכלת על פתרונות של התרגילים בחדוא...
I live in my own little world. But it's okay, they know me here

מנותק bubbles

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 10
« Reply #31 ב- : אוקטובר 08, 2012, 23:25:45 PM »
אם מדובר בחדוא 2 אז הרבה פעמים יש יותר מדרך אחת סבירה לפתרון
בחדוא 1 תעלי את השאלה בפתרון תרגילים וננסה לעזור :)

מנותק incog

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 16
« Reply #32 ב- : אוקטובר 09, 2012, 08:08:49 AM »
נכון, אם מצליחים לעקוב אחר כל צומת בעץ הפתרון ומוודאים לא רק שמבינים את ההגעה לצומת הבאה, אלא גם למה בחרנו דווקא בענף הזה מבין כל הענפים האפשריים, זה בסדר. אבל זה קשה, ובסמסטר ראשון (ויותר) נראה שאם מבינים למה הפתרון עובד, זה אומר שמבינים את הפתרון, אבל זה לא כל הסיפור.

זה מה שקשה לי עכשיו כשאני מסתכלת על פתרונות של התרגילים בחדוא...

זו הבעיה כשקוראים פתרונות.
בגלל זה מומלץ מאוד בסימסטר ראשון (כמובן אחרי ששוברים את הראש לבד), ללכת למתרגלים ולראות איך הם מתמודדים עם השאלות ומהו הלך המחשבה שהוביל אותם לפתרון.

מנותק Homeskillet

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 4
« Reply #33 ב- : אוקטובר 09, 2012, 19:22:51 PM »
לטובת דור העתיד השוקיסטי והלחוץ

א. כמה שעות ביום השקעתם בסמסטר הראשון? (במהלך הסמסטר, לא בתקופת מבחנים)?
ב. איך השקעתם את רוב הזמן?
ג. מה היו התוצאות? (בגדול, לא חייבים על הנקודה)
ד. כמה אתם משקיעים כיום?
ה. כל לקח שימושי שתרצו לתת

עריכה:
אם תוכלו לציין גם את התואר לאור ההבדלים בקושי, תודה (:
בחשמל -
א. יותר מדי. נוסף על הרצאות/תרגולים השקעתי כ3 שעות ביום + כמה שעות בסופ"שים.
ב. חזרה על הרצאות/תרגולים, עשיית ש"ב בעצמי.
ג. בסמסטר ראשון סיימתי לא משהו, זה היה הסמסטר עם הממוצע הכי נמוך בתואר שלי. סה"כ אני מסיים סביר+
ד. לא הולך בכלל להרצאות/תרגולים (חוץ מלקורסים מאוד מצומצמים של 5 אנשים). אולי שעתיים ביום בממוצע, פלוס 5 שעות שבועיות על פרויקט.
ה. תתנסו בדברים שונים. אם פתירת ש"ב לא תורמת לכם, תמצאו דרך לא לעשות אותם :)
« עריכה אחרונה: אוקטובר 09, 2012, 19:50:23 PM על ידי Homeskillet »

מנותק think

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 6
« Reply #34 ב- : אוקטובר 09, 2012, 19:45:45 PM »

אני חושב לא הרבה הייתי לחוץ בית והייתי לומד אולי 2-3 ביום

בפתירת שעורי בית לא נגמרים בעיקר בחדו"א 1ת

סביבות השבעים בסוף סמסטר ראשון. את התואר סיימתי עם מצטיין.

ד. כמה אתם משקיעים כיום?
כמה שצריך, כולל שבתות וחגים.

הטכניון היה שונה מכל מה שעשיתי לפני כן, לוקח זמן להתרגל לקושי\סגנון וכו'.

עריכה:

תלת שנתי, במדעי המחשב.

מנותק Odysseus

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 5
« Reply #35 ב- : אוקטובר 11, 2012, 01:08:58 AM »

ד. כמה אתם משקיעים כיום?

עריכה:

א. בסמסטר הראשון עשיתי 21 נקודות כאשר רוב הסטודנטים לקחו 17, ובנוסף לכל הצרות היה גם שבועיים שביתה אז היה עומס. השקעתי בערך 6 עד 7 שעות אבל בימי שישי ושבת לא נגעתי בשום דבר.
ב. בשבילי לא היה זמן לעבור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות, כל הזמן הושקע בפתירת שעורי בית. השיטה שאני עובד בה היא לפתור לבד בחדר את השעורי בית, ומשתדל לא להשתמש ברפרנס. כמו כן אני ממליץ לפתור את כל התרגילים במהלך הסימסטר גם אם חלקם יתבררו כלא חובה. כי בסוף הסמסטר יש מבחן על כל החומר שהועבר בכיתה, ולפעמים גם כזה שלא הספיקו להעביר.
ג. 90+.
ד. עכשיו אני מתחיל סמסטר שלישי הנדסת חשמל, אז לא עבר הרבה מסמסטר ראשון.... בגדול בסמסטר השני השקעתי פחות, אבל זה בגלל שלקחתי פחות נקודות וגם בגלל שהוא היה יותר מרווח - בססמטר אביב יש יותר חופשים. משקיע בערך 3-4 שעות ביום, והיו הרבה מקרים ששרפתי את זמני לריק (ושוב, כלל הברזל הוא שבימי שישי ושבת לא נוגעים בשום דבר). באופן מפתיע הלך יותר טוב מסמסטר ראשון, אך הכוונה היא להגביר את הקצב לאור הסמסטר המתקרב ובא.
ה. המלצות:
1) להשתדל להבין כמה שיותר בהרצאות ובתרגולים, כלומר להתרכז במרצה ולא במוץ שמסביב. חבל לא להבין ואחר כך לחזור על המחברת - זה בזבוז זמן.
2) תמיד להשאר בקצב ולסיים עבודות כמה שיותר מוקדם כאשר החומר של ההרצאה\תרגול טרי.
3) לא לדחות דברים סתם ללא סיבה אחר כך זה מתנקם בך.
4) בגדול אני לא רואה צורך לחזור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות\תרגולים אבל יש אנשים שזה עוזר להם.
5) לדעת להשתמש בוידאו בחוכמה. אם רואים וידאו אז לותר על ההרצאות (יש לבדוק אם החומר בוידאו מכסה את הסיליבוס), וכמובן להשאר בקצב של ההרצאות. זה לא אפקטיבי לשבת לראות 8 שעות הרצאה ברצף, אפילו אם מדובר על צילג (:notworthy:) במהירות פי 2. וגם לדעת לתזמן את הוידאו סמוך לפתירת שעורי בית, אני לדוגמא ראיתי את ניר יום טוב (פיסיקה 1מ' - תרגול) ומייד אחר כך פתרתי את הגיליון, ואותו דבר עם אלגברה ועליזה מלק. ככה הלימוד יותר אפקטיבי.
6) לדעת שכל ההשקעה של הסמסטר תלויה בתקופת המבחנים. השקעה במהלך הסמסטר היא תנאי הכרחי להצלחה, אך לא מספיק...

מנותק Flying Python

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
« Reply #36 ב- : אוקטובר 11, 2012, 10:10:02 AM »
א. בסמסטר הראשון עשיתי 21 נקודות כאשר רוב הסטודנטים לקחו 17, ובנוסף לכל הצרות היה גם שבועיים שביתה אז היה עומס. השקעתי בערך 6 עד 7 שעות אבל בימי שישי ושבת לא נגעתי בשום דבר.
ב. בשבילי לא היה זמן לעבור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות, כל הזמן הושקע בפתירת שעורי בית. השיטה שאני עובד בה היא לפתור לבד בחדר את השעורי בית, ומשתדל לא להשתמש ברפרנס. כמו כן אני ממליץ לפתור את כל התרגילים במהלך הסימסטר גם אם חלקם יתבררו כלא חובה. כי בסוף הסמסטר יש מבחן על כל החומר שהועבר בכיתה, ולפעמים גם כזה שלא הספיקו להעביר.
ג. 90+.
ד. עכשיו אני מתחיל סמסטר שלישי הנדסת חשמל, אז לא עבר הרבה מסמסטר ראשון.... בגדול בסמסטר השני השקעתי פחות, אבל זה בגלל שלקחתי פחות נקודות וגם בגלל שהוא היה יותר מרווח - בססמטר אביב יש יותר חופשים. משקיע בערך 3-4 שעות ביום, והיו הרבה מקרים ששרפתי את זמני לריק (ושוב, כלל הברזל הוא שבימי שישי ושבת לא נוגעים בשום דבר). באופן מפתיע הלך יותר טוב מסמסטר ראשון, אך הכוונה היא להגביר את הקצב לאור הסמסטר המתקרב ובא.
ה. המלצות:
1) להשתדל להבין כמה שיותר בהרצאות ובתרגולים, כלומר להתרכז במרצה ולא במוץ שמסביב. חבל לא להבין ואחר כך לחזור על המחברת - זה בזבוז זמן.
2) תמיד להשאר בקצב ולסיים עבודות כמה שיותר מוקדם כאשר החומר של ההרצאה\תרגול טרי.
3) לא לדחות דברים סתם ללא סיבה אחר כך זה מתנקם בך.
4) בגדול אני לא רואה צורך לחזור על המחברת לפני או אחרי ההרצאות\תרגולים אבל יש אנשים שזה עוזר להם.
5) לדעת להשתמש בוידאו בחוכמה. אם רואים וידאו אז לותר על ההרצאות (יש לבדוק אם החומר בוידאו מכסה את הסיליבוס), וכמובן להשאר בקצב של ההרצאות. זה לא אפקטיבי לשבת לראות 8 שעות הרצאה ברצף, אפילו אם מדובר על צילג (:notworthy:) במהירות פי 2. וגם לדעת לתזמן את הוידאו סמוך לפתירת שעורי בית, אני לדוגמא ראיתי את ניר יום טוב (פיסיקה 1מ' - תרגול) ומייד אחר כך פתרתי את הגיליון, ואותו דבר עם אלגברה ועליזה מלק. ככה הלימוד יותר אפקטיבי.
6) לדעת שכל ההשקעה של הסמסטר תלויה בתקופת המבחנים. השקעה במהלך הסמסטר היא תנאי הכרחי להצלחה, אך לא מספיק...
גם אני מתכנן לקחת 21 נק' בסמסטר הראשון, 6-7 שעות ביום נשמע לא קצת (אם ביום אחד אני אסיים הר'/תר' ב13:30 זה אומר שבערך ב20:00 אני אסיים לשבת על תרגילים, בהנחה שלא יצוץ משהו נוסף).
Oh well...

מנותק bubbles

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 10
« Reply #37 ב- : אוקטובר 11, 2012, 10:26:03 AM »
עד לפני שנה 21 נקודות היו במערכת המומלצת
לסיים ב8 זה מוקדם
אל תשכח שאנחנו בני אדם וצריך הפסקות מדי פעם
אם זה מפנה לך את הסופ"שים זה שווה :)