המרצה האחראי היה אהוד בכר, והוא גם המרצה האחראי הסמסטר הקרוב. הטעות הגדולה שהם עשו בקורס היא שהתרגילי בית שלנו היו כמעט זהים לתרגילים של 1מ' - כלומר לחשב תשובה סופית וזהו, אבל בבחינה עצמה הרמה של השאלות היתה הרבה יותר גבוהה. עוד טעות היא שהם לא עשו בוחן אמצע, ושיעורי בית היו בחובת הגשה אבל בלי מגן, כלומר הבחינה היוותה 100% תקף מהציון - וזה חלק מההסבר לפקטור הנדיב. היינו סטודנטים בסמסטר ראשון ולא הבנו כמה חשוב בוחן אמצע, אפילו לא בשביל המגן, אלא בשביל להבין את הסגנון של המרצה. בנוסף הבחינה היא פתוחה לגמרי ולא אמריקאית אז לא היו בחינות במתכונת זהה ללמוד מהן, והש"ב לא שיקפו את הבחינה, כאמור.
קיבלתי ציון סופי 79 אחרי המועד א' וברחתי כל עוד נשמתי בי - לא מסתכל אחורה לרגע. האונס הראשון שעברתי בטכניון. אחרי זה כבר בא בירק וספרתיות שלו וסמסטר אחריו חדו"א 2ת' עם רועי משולם (מועד א' ו-ב') אז כבר התרגלתי. כל סמסטר מסתבר שיש את המרצה או שניים התורנים שדופקים בחינה מהגיהנום. ייאמר לזכותו של אהוד בכר שהוא כן העביר את ההרצאות בצורה מעניינת וטובה, התלונות שלי הן רק לגבי הבחינה וההכנה אליה. אה וסתם קוריוז כדי לסגור את כל העסק - פיסיקה 2פ' לעומת זאת הועבר ע"י ג'ף סטיינהאור שידוע במבחנים הקלים שלו - הממוצע במועד א' של הבחינה היה 75 (אני חושב שאפילו לפני מגן אבל לא בטוח), בכל מקרה זה נחשב ממש גבוה. הממוצע של פיסיקה 2ממ' היה לעומת זאת כרגיל באזור ה 60. ברוך הבא לתואר בהנדסת קורסים 
אומנם את פיסיקה 1 פ' לא עשיתי, אבל בשאר המבחנים שאתה ציינתה הייתי.
בירק יותר מידיי מגזים עם השאלות, אני זוכר שהלכתי לשעת קבלה של המתרגל האחראי והוא פשוט לא ידע לפתור את השאלות שלו.
משולם חושב שהוא מעביר מבחן באינפי 3 (כן כן, הוא מיחזר כמה שאלות ממבחנים באינפי 3), וכותב שאלות עם סיגנון "מיוחד" - ולראיה הממוצע 52. נראה מה יהיה עם מועד ב'.
מרצים אלו היו מכשולים ידועים מראש, ולמרות הכל עדיין היוו משוכה לא פשוטה לעבור.
אבל שום דבר לא הכין אותי למה שהתרחש בפיסיקה 2ממ.
אני לא יודע מי הגה את הרעיון המוזר הזה, אבל מסתבר שזה דיי נפוץ בטכניון. בחלק מהקורסים ישנו מרצה אחראי שלא מלמד ואפילו אין לו שעת קבלה אחת במהלך הסמסטר, אבל בסוף הוא יכתוב את המבחן. כך היה בפיסיקה 2ממ.... פעם ראשונה שראינו אותו זה היה במבחן.
שאלות פתוחות על חומר
חדש שדורשות פיתוח תיאוריה ברמה שהמרצה מראה בכיתה, על נושאים שבכלל לא ידעת שהם קיימים שווים 60 נקודות במבחן.
אני זוכר שנגשתי לשאלה הראשונה (35 נקודות) ולא ידעתי מה לעשות. אף פעם לא נלחצתי ככה תוך כדי מבחן.
ושוב ממוצע 59. למועד ב' לא נגשתי, אבל הוא היה יותר זוועה. אחרי 15% פקטור הממוצע 54.
מה ששבר הרבה אנשים מהסמסטר זה לא כל מקרה לגופו, אלא שבסמסטר אחד נדפקו שני מקצעות גדולים (פיסיקה 2ממ וחדו"א 2ת).