כתב נושא: סמסטר ראשון חשמל  (נקרא 731 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק eyalil

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
בעניין: סמסטר ראשון חשמל
« Reply #30 ב- : אוקטובר 08, 2012, 22:07:32 PM »
אני משער שאני היחיד פה בינתיים.. בגלל שהפורום די חדש ולא הכרתי יותר מדי את הקודם (איזה 2 הודעות לפני כמה ימים וזה הכל..........

זה בגלל שהפורום הזה נפתח לפני יומיים (שלושה? משהו כזה). זו יוזמה פרטית שנועדה להחליף את הפורום שקיים היום -
http://forums.asat.org.il/index.php
אתה מוזמן לשאול גם שם, אבל קח בחשבון שהפורום שם עומד להיסגר בקרוב.

זה לא דבר בעייתי כשלעצמו.
גם בחדוא נותנים לך לחשב אנטגרל או גבול לפי הגדרה, כשבקורס הבא תקבל אותו בחינם.

ההבדל הוא שאת השאלות במבחנים בספרתיות אפשר לפתור בקלי קלות אם עשית את הקורסים המתאימים (תכן לוגי, מבנה מחשבים, מיתוג, VLSI). זה נותן יתרון לא-הוגן למי שחוזר על הקורס. בכלל, אני לא רואה את ההיגיון בלתת שאלות של מיתוג בספרתיות.
מעבר לזה הממוצע מאוד מאוד נמוך, וגם זה אומר משהו.
אני מקווה שהסמסטר בירק לא יכתוב את המבחן.

חחחח יהיה בסדר אני אתחיל ואספר לכם איפה הייתי ומה היה.. בסוף אני עוד אקח פיסיקה 1 פ וניר קציר לא מעביר את הקורס הזה בכלל....
דרך אגב כל הווידיואים שכולם מדברים עליהם באתר של moodle נכון? ,

שמח שאנשים פה נחמדים וממה שנראה ממש לא נגד עתודאים חח יש כמה סטיגמות בעניין מקווה שככה האווירה בטכניון :lol: :joy:

הוידיואים נמצאים כולם באתר הוידיאו של הטכניון - video.technion.ac.il. חלק מהם אפילו הועלו ל-YouTube (יש שם לינק כזה לסרטון ביוטיוב)
לגבי אנשים נחמדים, אז בגדול אנשים מאוד נחמדים בטכניון  :)
כיף בטכניון  :joy:
מה שכן, יש איזושהי דעה קדומה נגד עתודאים.

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 0
« Reply #31 ב- : אוקטובר 08, 2012, 22:30:07 PM »
חחח תודה לכולם, bubbles מישהו סיפר לי על הדעה הקדומה הזו כמו ש- eyalil ציין שקיימת - אני אישית לא חושב שיש סיבה שתהיו נגד עתודאים ואני נגד הכללות, אני שמח שזה לא כמו ששמעתי באמת,
אממ אני מקווה לקבל מעונות כי העניין עם העתודה טיפה התעכב, מחר מחרתיים כנראה אוכל לברר את הדברים בין היתר עם מזכירות הטכניון כמובן,
שמעתי נכון שלכל אחד שנה א או לפחות לכל עתודאי סמסטר ראשון מובטחים מעונות בטכניון?
יהיה מעניין לראות פרצופים של אנשים בבוא היום מאחורי השמות האווטארים וכמובן התגובות בפורום......... דרך אגב הפורום של אסט ממה שראיתי באופן כללי ממש מועיל ככה שגם אם ייסגר כל עוד
ימשיך להתפתח הפורום החדש (הזה) והאנשים יעברו אז יהיה סבבה.................
ודרך אגב איך אני מצטט משהו שמישהו מעליי כתב ? תודה :thumbsup:

מנותק eyalil

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Receive: 1
« Reply #32 ב- : אוקטובר 08, 2012, 22:44:54 PM »
כשאני התחלתי ללמוד, כל מי שסמסטר ראשון ולא גר בחיפה היה מקבל מעונות. אני לא בטוח איך זה היום - יכול להיות שזה השתנה מאז.
בשביל לצטט מישהו אתה לוחץ משמאל למעלה על הכפתור "ציטוט".

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #33 ב- : אוקטובר 08, 2012, 23:21:59 PM »
כשאני התחלתי ללמוד, כל מי שסמסטר ראשון ולא גר בחיפה היה מקבל מעונות.

חח יופי זה מתחבר למה ששמעתי וגם אני מאוד רחוק מחיפה (בערך 97 ק"מ)

בשביל לצטט מישהו אתה לוחץ משמאל למעלה על הכפתור "ציטוט".
XD לא שמתי לב חחח...

מנותק bubbles

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 10
« Reply #34 ב- : אוקטובר 08, 2012, 23:23:17 PM »
אני לא בקיאה, אבל כזכור לי עשו חוק שבשנה ראשונה כל מי שמבקש מקבל מעונות (חוץ מחיפה-נשר כמובן)
ולי יש דווקא דעה טובה על עתודאים :eyebrow:

מנותק Zodiack

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 12
  • -Receive: 22
« Reply #35 ב- : אוקטובר 08, 2012, 23:29:43 PM »
אני לא בקיאה, אבל כזכור לי עשו חוק שבשנה ראשונה כל מי שמבקש מקבל מעונות (חוץ מחיפה-נשר כמובן)
סמסטר ראשון, לא שנה ראשונה.
וזה תקף גם לאנשים מהקריות.

אם אתה גר כל כך רחוק אני חושב שתקבל מעונות גם באופן רגיל.

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #36 ב- : אוקטובר 08, 2012, 23:32:32 PM »
סמסטר ראשון, לא שנה ראשונה.
וזה תקף גם לאנשים מהקריות.

אם אתה גר כל כך רחוק אני חושב שתקבל מעונות גם באופן רגיל.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

:joy: :joy: :joy:   חח ולי יש דעה טובה/רושם ראשוני טוב עלייך ועל עוד כמה פה בפורום ועל הטכניון בכלל למרות שאני לא מכיר לעומק אף אחד כידוע חח אז נעים מאוד  :hat: (אחח הסמיילי אמור להוריד את הכובע ולכרוע ברך או סנטר במקרה שלו אם זה אפשרי בכלל)

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #37 ב- : אוקטובר 10, 2012, 00:20:34 AM »
דרך אגב יש ספרים שכדאי להיעזר בהם כדי ללמוד את המקצועות הנ"ל ? בספרייה נכון?
ולגבי שעות הקבלה של המרצים - אם מישהו בא לבד אז המרצה יישב ויסביר לו ?   :think:

מנותק incog

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 16
« Reply #38 ב- : אוקטובר 10, 2012, 01:00:08 AM »
דרך אגב יש ספרים שכדאי להיעזר בהם כדי ללמוד את המקצועות הנ"ל ? בספרייה נכון?
ולגבי שעות הקבלה של המרצים - אם מישהו בא לבד אז המרצה יישב ויסביר לו ?   :think:

יש ספרים של האוניברסיטה הפתוחה (שבדרך כלל המרצים\מתרגלים לא ממש מחבבים אותם אבל אני חושב שהם לא רעים), ובחדו"א לדוגמא יש את הספר של מייזלר שהוא ברמה גבוהה (אם אתה מצליח לפתוח משם שאלות אתה מסודר).
אני ממליץ ללמוד מסיכומים משנים קודמות, לא בעיה למצוא. במיוחד הסיכומים של צילג בחדו"א.
כמו כן אני ממליץ לראות וידיאו בקורסים האלה.

לגבי שעות קבלה, זה תלוי במרצים, אבל הרוב המוחלט של המרצים ישמח לעזור לך.
אני מעודד מאוד את הסטודנטים (במיוחד בשנה הראשונה) לבוא לשעת קבלה.

מנותק ranglad

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #39 ב- : אוקטובר 10, 2012, 08:27:09 AM »
משהו חשוב לגבי פיסיקה 1פ' בתור אחד מהמחזור הראשון של הקורס הזה
פיסיקה 1מ' משמעותית יותר קל מ 1פ', ברמה שיכולה להתבטא ב 20 נקודות בציון שלך במקצוע. המבחן קשה מאוד, את מועד א' פיקטרו ב 25% ואת מועד ב' ב 15% (אנשים כנראה היו יותר מוכנים, הוא לא היה יותר קל ממועד א'). לעומת זאת, החומר שנלמד הוא לא רב יותר או משמעותי יותר מהחומר שמכוסה בפיסיקה 1מ'. ההבדל הוא שפיסיקה 1מ' לא מספיקים לכסות טוב את כל החומר של הקורס (ולכן מומלץ פשוט לראות את ההרצאות בוידאו וגם את התרגולים שהם כפולים באורכם מהתרגולים הפרונטליים הרגילים). ההמלצה שלי עבורך היא לעשות 1מ' ואז אם אתה מחליט לעבור גם לפסיקיה כנראה לא יעשו לך בעיות (שווה לשאול בכל מקרה במזכירות) אבל אפילו פיסיקאים שנכשלו ב 1פ' וצריכים לחזור על הקורס אישרו להם לעשות 1מ' במקום לחכות שנה ל 1פ' אז הפקולטה די גמישה בנושא.

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #40 ב- : אוקטובר 10, 2012, 11:36:04 AM »
הבנתי, תודה על התשובות וההבהרות, לגבי פיסיקה 1פ המזכירה אמרה שיכול להיות שיעשו בכלל בעיות עם לקחת אתזה אם אני בחשמל כי כתוב שזה מיועד למקצועות ספציפיים כמו חשמל פיזיקה ופיזיקה בלבד.......
נחיה ונראה חחחחחח

מנותק bubbles

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 10
« Reply #41 ב- : אוקטובר 10, 2012, 18:18:36 PM »
מסכנים  :cry:
מי היה המרצה האחראי?

מנותק ranglad

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #42 ב- : אוקטובר 11, 2012, 05:35:25 AM »
המרצה האחראי היה אהוד בכר, והוא גם המרצה האחראי הסמסטר הקרוב. הטעות הגדולה שהם עשו בקורס היא שהתרגילי בית שלנו היו כמעט זהים לתרגילים של 1מ' - כלומר לחשב תשובה סופית וזהו, אבל בבחינה עצמה הרמה של השאלות היתה הרבה יותר גבוהה. עוד טעות היא שהם לא עשו בוחן אמצע, ושיעורי בית היו בחובת הגשה אבל בלי מגן, כלומר הבחינה היוותה 100% תקף מהציון - וזה חלק מההסבר לפקטור הנדיב. היינו סטודנטים בסמסטר ראשון ולא הבנו כמה חשוב בוחן אמצע, אפילו לא בשביל המגן, אלא בשביל להבין את הסגנון של המרצה. בנוסף הבחינה היא פתוחה לגמרי ולא אמריקאית אז לא היו בחינות במתכונת זהה ללמוד מהן, והש"ב לא שיקפו את הבחינה, כאמור.

קיבלתי ציון סופי 79 אחרי המועד א' וברחתי כל עוד נשמתי בי - לא מסתכל אחורה לרגע. האונס הראשון שעברתי בטכניון. אחרי זה כבר בא בירק וספרתיות שלו וסמסטר אחריו חדו"א 2ת' עם רועי משולם (מועד א' ו-ב') אז כבר התרגלתי. כל סמסטר מסתבר שיש את המרצה או שניים התורנים שדופקים בחינה מהגיהנום. ייאמר לזכותו של אהוד בכר שהוא כן העביר את ההרצאות בצורה מעניינת וטובה, התלונות שלי הן רק לגבי הבחינה וההכנה אליה. אה וסתם קוריוז כדי לסגור את כל העסק - פיסיקה 2פ' לעומת זאת הועבר ע"י ג'ף סטיינהאור שידוע במבחנים הקלים שלו - הממוצע במועד א' של הבחינה היה 75 (אני חושב שאפילו לפני מגן אבל לא בטוח), בכל מקרה זה נחשב ממש גבוה. הממוצע של פיסיקה 2ממ' היה לעומת זאת כרגיל באזור ה 60. ברוך הבא לתואר בהנדסת קורסים  :problem:
« עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2012, 06:16:33 AM על ידי ranglad »

מנותק bipbip

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Reply #43 ב- : אוקטובר 11, 2012, 15:18:55 PM »
חחח אני בטוח אתקל כמו כולם בכמה מכשולים בדרך... דרך אגב כולם ממליצים על ניר קציר בגלל שהוא מעניין או בגלל שהוא מלמד ברמה גבוהה ? כי אני אישית סיכוי טוב יעדיף את הרמה הגבוהה
גם אם זה בירק (אין לי מושג) כדי שהציונים לסמסטר א יהיו טובים ובשביל הידע האישי שלי........ 
ודרך אגב אני רוצה פיזיקה 1פ גם בשביל להיות מסוגל לפתור תרגילים ברמה יותר גבוהה - פחות אכפת לי מהניקוד אבל במערכת רישום לקורסים זה לא נותן לי זה אומר שזה קורס למסלולים ספציפיים בלבד משהו כזה ושהמסלול שלי לא ביניהם (כי זה לחשמל פיזיקה ולא לחשמל) אבל יש סיכוי להירשם אל הקורס הזה ושייאשרו לי אותו למרות זאת או שמה שהמערכת החליטה (כלומר בהתאם למה שתכנתו אותה חח) זה קובע תמיד?
rengland תודה אני לוקח בחשבון מה שאמרת על 1פ אבל רוצה לנסות כמה שבועות ואז מקסימום בתקופת השינויים אבטל במידה ובכלל ייתנו לי 1פ.....  :nervous: :sad11:

מנותק Odysseus

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Receive: 5
« Reply #44 ב- : אוקטובר 11, 2012, 18:34:57 PM »
המרצה האחראי היה אהוד בכר, והוא גם המרצה האחראי הסמסטר הקרוב. הטעות הגדולה שהם עשו בקורס היא שהתרגילי בית שלנו היו כמעט זהים לתרגילים של 1מ' - כלומר לחשב תשובה סופית וזהו, אבל בבחינה עצמה הרמה של השאלות היתה הרבה יותר גבוהה. עוד טעות היא שהם לא עשו בוחן אמצע, ושיעורי בית היו בחובת הגשה אבל בלי מגן, כלומר הבחינה היוותה 100% תקף מהציון - וזה חלק מההסבר לפקטור הנדיב. היינו סטודנטים בסמסטר ראשון ולא הבנו כמה חשוב בוחן אמצע, אפילו לא בשביל המגן, אלא בשביל להבין את הסגנון של המרצה. בנוסף הבחינה היא פתוחה לגמרי ולא אמריקאית אז לא היו בחינות במתכונת זהה ללמוד מהן, והש"ב לא שיקפו את הבחינה, כאמור.

קיבלתי ציון סופי 79 אחרי המועד א' וברחתי כל עוד נשמתי בי - לא מסתכל אחורה לרגע. האונס הראשון שעברתי בטכניון. אחרי זה כבר בא בירק וספרתיות שלו וסמסטר אחריו חדו"א 2ת' עם רועי משולם (מועד א' ו-ב') אז כבר התרגלתי. כל סמסטר מסתבר שיש את המרצה או שניים התורנים שדופקים בחינה מהגיהנום. ייאמר לזכותו של אהוד בכר שהוא כן העביר את ההרצאות בצורה מעניינת וטובה, התלונות שלי הן רק לגבי הבחינה וההכנה אליה. אה וסתם קוריוז כדי לסגור את כל העסק - פיסיקה 2פ' לעומת זאת הועבר ע"י ג'ף סטיינהאור שידוע במבחנים הקלים שלו - הממוצע במועד א' של הבחינה היה 75 (אני חושב שאפילו לפני מגן אבל לא בטוח), בכל מקרה זה נחשב ממש גבוה. הממוצע של פיסיקה 2ממ' היה לעומת זאת כרגיל באזור ה 60. ברוך הבא לתואר בהנדסת קורסים  :problem:

אומנם את פיסיקה 1 פ' לא עשיתי, אבל בשאר המבחנים שאתה ציינתה הייתי.
בירק יותר מידיי מגזים עם השאלות, אני זוכר שהלכתי לשעת קבלה של המתרגל האחראי והוא פשוט לא ידע לפתור את השאלות שלו.
משולם חושב שהוא מעביר מבחן באינפי 3 (כן כן, הוא מיחזר כמה שאלות ממבחנים באינפי 3), וכותב שאלות עם סיגנון "מיוחד" - ולראיה הממוצע 52. נראה מה יהיה עם מועד ב'.
מרצים אלו היו מכשולים ידועים מראש, ולמרות הכל עדיין היוו משוכה לא פשוטה לעבור.
אבל שום דבר לא הכין אותי למה שהתרחש בפיסיקה 2ממ.
אני לא יודע מי הגה את הרעיון המוזר הזה, אבל מסתבר שזה דיי נפוץ בטכניון. בחלק מהקורסים ישנו מרצה אחראי שלא מלמד ואפילו אין לו שעת קבלה אחת במהלך הסמסטר, אבל בסוף הוא יכתוב את המבחן. כך היה בפיסיקה 2ממ.... פעם ראשונה שראינו אותו זה היה במבחן.
שאלות פתוחות על חומר חדש שדורשות פיתוח תיאוריה ברמה שהמרצה מראה בכיתה, על נושאים שבכלל לא ידעת שהם קיימים שווים 60 נקודות במבחן.
אני זוכר שנגשתי לשאלה הראשונה (35 נקודות) ולא ידעתי מה לעשות. אף פעם לא נלחצתי ככה תוך כדי מבחן.
ושוב ממוצע 59. למועד ב' לא נגשתי, אבל הוא היה יותר זוועה. אחרי 15% פקטור הממוצע 54.
מה ששבר הרבה אנשים מהסמסטר זה לא כל מקרה לגופו, אלא שבסמסטר אחד נדפקו שני מקצעות גדולים (פיסיקה 2ממ וחדו"א 2ת).
« עריכה אחרונה: אוקטובר 11, 2012, 18:41:38 PM על ידי Odysseus »

Tags: