עבדתי בתור סטודנט בתחום של חומרה באינטל (מעבדי רשת), תכל'ס - בדיוק מה שעושים בחלק מתכן לוגי (חשמל) - רק בהרבה יותר גדול. העבודה במהותה לדעתי היתה לא מעניינת, למרות שכתבתי רוב הזמן קוד מאפס, שזה לא הדבר הכי שכיח בחלקים מסוימים, ואפשר הרבה יצירתיות. אני אסייג בכך שאני לא נמשך לתחום של חומרה, והאנשים סביבי כן נהנו. אם לפנות לקלישאה שהיא גם הסלוגן של אינטל - It's not what we make, it's what we make possible. העבודה עצמה יכולה להיות לא מעניינת מבחינת תכנות, אבל אתה מאפשר כל מיני תכונות שהן כן מעניינות. משעשע לצאת מישיבה של שעתיים שבסיכומה מחליטים להעביר עוד חוט בתכן, עבודה של חצי דקה.
מבחינת כל השאר - לדעתי זה היה מושלם לסטודנט: היה לי חופש מוחלט מבחינת קביעת זמני עבודה - חופש בזמן מבחנים, הגעה מוגברת בקיץ וכן הלאה. לא עמדו לי על הראש, לא היה לי "בוס" כל כך שרדה בי או אפילו משהו קרוב לכך, די אהבתי את המסגרת עצמה (עד כדי זה שלא היו לי חברים משם, אבל זה בגללי) ואת העובדה, כמו שאר הנובים, שמשלמים לי כסף לעשות את זה. עם זאת, קצת קשה לדעת מראש מה יהיה המצב בתחום הזה, כי זה בעיקר תלוי בוס. למרות שאם את במקרה מכירה מישהו שבצוות שלו מחפשים, זה יכול להיות טוב.
אגב, בראיון שלי, לא היו שאלות "ראיון" אלא שתי שאלות "גדולות" שקשורות לתחום. כל כך קשורות, שאחרי כמה שבועות, הבוס שלי אמר לי לממש משהו וציין שזה בערך מה שביקשו ממני בראיון, אם אני זוכר.