כתב נושא: אלגוריתמים 1 - גיליון 2  (נקרא 58 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Just a Girl

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
אלגוריתמים 1 - גיליון 2
« ב- : דצמבר 11, 2012, 23:53:55 PM »
אני מתקשה מאוד עם שאלה 2:

נתון גרף ממושקל G=(V,E) שבו משקל כל קשת הוא 1 או 2. הציעו אלגוריתם המוצא עפ"מ בזמן O(V+E).

אין לי ממש כיוון.
חשבתי על BFS או DFS, אבל אני לא חושבת שזה יעזור לי איכשהו, כי גם אם אני אשנה את האלגוריתם איכשהו אני אצטרך להוכיח שהעץ שקיבלתי הוא מינימום, וזה נראה לי בכלל בכלל לא טריויאלי, כמו שההוכחה של DFS ו-BFS לא טריויאלית.
להשתמש בקרוסקל או פרים - אני חושבת שזה בעייתי מבחינת הסיבוכיות (אגב, מה יותר גדול? E+V או ElogV? אני מניחה מהשאלה ש-ElogV, אחרת אפשר לפתור את זה עם קרוסקל/פרים, אבל לא ממש ברור לי למה...)

בקיצור, אין לי ממש כיוון, אז אשמח לעזרה, כי ההגשה למחר בלילה....

תודה!  :)

מנותק עגבניה עם המון אוזניים

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 10
בעניין: אלגוריתמים 1 - גיליון 2
« Reply #1 ב- : דצמבר 12, 2012, 00:08:34 AM »
ראשית, אם אנחנו דנים בבעיית העפ"מ, אז הגרף בוודאי קשיר, לכן V=O(E) וכך V+E=O(E) ובפרט קטן מ-ElogV.

יש יותר מפתרון אחד לשאלה, אבל כנראה שהפשוט ביותר הוא להסתכל על האלגוריתמים שנלמדו בכיתה ולראות איפה הם "עולים כסף" ואיך אפשר לחסוך בעזרת הנתון.

מנותק Just a Girl

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
« Reply #2 ב- : דצמבר 12, 2012, 09:57:16 AM »
חשבתי להשתמש באלגוריתמים שלמדנו בכיתה, כמו פרים/קרוסקל, ולחסוך את המיון של הקשתות שעולה לנו ElogE. במקרה הזה, מיון של הקשתות לשתי קבוצות יעלה רק E.

אבל בשניהם יש גם את השלב הבא (בקרוסקל Union-Find ובפרים ערימת מינימום), שממנו אני לא ממש מצליחה להמנע....
כלומר, אני לא מצליחה לחסוך פרט לעניין המיון, אבל נראה שזה לא עוזר לי הרבה....

מנותק עגבניה עם המון אוזניים

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 10
« Reply #3 ב- : דצמבר 12, 2012, 10:43:28 AM »
בפרים אין שלב של מיון, אלא רק תור קדימויות (שבאחד המימושים מסופק ע"י ערימת מינימום). אפשר לממש תור קדימויות טוב יותר כאשר המשקלים מוגבלים.

Tags: