עברתי על התרגולים הרלבנטיים והבנתי אותם, ובכל זאת אני מתקשה עם החומר. אני מקווה שתשובות לשאלות שלי (מהש"ב) יעזרו לי להבין את זה יותר טוב.
1. בקורס יש 2N סטודנטים ו5N סטודנטיות. המתרגל האחראי דורש שיגישו תרגילי בית בשביעיות, כאשר בכל שביעיה יש 2 סטודנטים ו5 סטודנטיות. חשבו כמה אפשרויות יש לשדך את השביעיות, בהנחה שהסדר בין השביעיות אינו חשוב, וכך גם הסדר בתוך השביעיות.
חשבתי על לקחת את כל הפרמוטציות האפשריות של 7N סטודנטים משני סוגים (5N בנות ו2N בנים) - שזה (7N)! לחלק ל(5N)!(2N)! ואז לבטל את הסדר בין הזוגות ע"י חלוקה בN!, ואת הסדר בתוך השביעיות ע"י חלוקה ב7! בחזקת N. אבל נראה לי שאני מפספס משהו. יכול להיות שהחלוקה ב(5N)!(2N)! מיותרת?2. כמה סדרות שונות באורך 1 או יותר ניתן להרכיב מהמספרים 1, 2, ..., N כך שבכל סדרה כל המספרים שונים זה מזה?
זה נראה לי שקול למספר הוקטורים הבינאריים עם לפחות מופע אחד של הספרה 1 (שזה כל הוקטורים הבינאריים מלבד וקטור האפס - סה"כ N^2 - 1) כפול N! ליצירת סדר. אבל כשהשוויתי לתוצאה שמתקבלת אם פותרים עם סכימה יצא לי משהו אחר. איפה אני טועה?3. בכמה דרכים שונות ניתן לסדר M + N רקדנים בשני מעגלים - מעגל בגודל M בו רוקדים "הורה כרוב" ומעגל בגודל N בו רוקדים "הורה תרד"?
מה שעשיתי זה לבחור M רקדנים למעגל הראשון, כלומר M + N מעל M אפשרויות, ולכפול באפשרויות לסדר את שני המעגלים: M - 1 כפול N - 1. זה נכון?4. רוצים לצבוע קוביות, כל פאה בצבע שונה. מהו מספר האפשרויות לצבוע קוביה ב6 צבעים שונים? (כל הפאות זהות)
אין לי מושג איך לגשת לזה. אגב, 6! זה אם הפאות שונות?5. עבור השאלה: "מה מספר הוקטורים הבינאריים באורך N שבהם לפחות M אפסים?" ענה סטודנט את התשובה: "בוחרים M מקומות עבור האפסים, ואז בשאר המקומות ניתן לשים 0 או 1. לכן התשובה היא (N מעל M), כפול: שתיים בגובה (N - M)". מצא את השגיאה בתשובת הסטודנט.
לא מצאתי. זה בדיוק מה שיצא לי